جراح فک و صورت و زیبایی

یکی از مهم ترین اجزای صورت که می تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی زیبایی صورت داشته باشد. جراحی فک در واقع نوعی از جراحی های دندانپزشک

جراحی فک برای چه کسانی مناسب است؟

 

یکی از مهم ترین اجزای صورت که می تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی زیبایی صورت داشته باشد.

جراحی فک در واقع نوعی از جراحی های دندانپزشکی به حساب می آید و معمولا توسط یک جراح انجام نمی شود؛ معمولا برای جراحی فک، جراحان فک و صورت و دهان و همین طور متخصص ارتودنسی با هم همکاری می کنند. 
نام دیگر جراحی فک، جراحی ارتوگناتیک (به انگلیسی orthognathic) است. معمولا این جراحی زمانی انجام می شود که مشکل فک بیمار، با ارتودنسی و همین طور هیچ روش دیگری قابل حل نباشد. ممکن است بیمارانی که قصد انجام این جراحی را دارند، برای زمان قبل از جراحی و پس از جراحی به بریس احتیاج پیدا کنند. 
تهیه برنامه درمانی و برنامه ریزی برای جراحی فک، باید حتما توسط متخصص ارتودنسی و همین طور جراح دهان و فک و صورت انجام شود تا نتیجه مطلوب حاصل شود. البته جراحی فک، علاوه بر افزایش زیبایی فک و صورت، می تواند مزایای دیگری مانند بهتر کردن فعالیت های انجام شده توسط فک نیز، داشته باشد.

مدت زمان مورد نیاز برای جراحی فک 
مدت زمان جراحی فک، درست مانند سایر جراحی ها متغیر است.

مدت زمان مورد نیاز برای جراحی فک، بستگی به این دارد که بیمار باید هر دو فک خود را جراحی کند و یا یکی از آن ها را. 
عمل کردن تنها یک فک، به یک ساعت تا یک ساعت و نیم زمان نیاز دارد اما جراحی کردن هر دو فک به صورت هم زمان، وقت بیشتری می گیرد. زمان لازم برای جراحی کردن هر دو فک، حدودا 6 ساعت زمان می برد.

مزایای و کاربردهای جراحی فک 
جراحی فک باعث می شود تا کارهایی که با دندان و فک انجام می شود، از جمله جویدن و همچنین گاز گرفتن نیز آسان شود. همچنین مشکلاتی مانند ¬حرف زدن و آسیب دیدگی های صورت را حل می کند و ترک خوردگی دندان ها را نیز به حداقل می رساند. در صورتی که لب های شما با بسته شدن دهان به طور کامل روی هم قرار نمی گیرند، با انجام عمل جراحی فک، این مشکل از بین می رود. 

جراحی فک چه خطرات یا عوارضی ممکن است داشته باشد؟
این عمل جراحی عوارض خاصی نداشته و چندان خطرناک نیست و در صورتی که توسط دکتر جراح متخصص و باتجربه و با همکاری متخصص ارتودنسی انجام شود می تواند بسیار موثر باشد. اما مانند سایر عمل های جراحی می تواند عوارضی چون از دست دادن خون، عفونت، صدمه دیدن عصب، نیاز به عصب کشی در برخی دندان ها، شکستگی فک، مشکلاتی در بایت و درد مفصل فک، برگشتن فک به موقعیت پیشین، نیاز به جراحی مجدد و از دست دادن بخشی از فک را به همراه داشته باشد.
تورم و درد پس از عمل و مشکل در جویدن غذا از جمله مواردی است که پس از جراحی فک تا مدتی با آن دست به گریبان خواهید بود. اما این مسئله طبیعی بوده و مشکل حادی به شمار نمی آید و به مرور بر طرف می شود.

اقدامات حین جراحی فک و پس از جراحی فک 
پس از انجام ارتودنسی و سایر اقدامات لازم جهت مرتب سازی دندان ها، نوبت به جراحی ارتوسرجری (ارتوگناتیک) می رسد. این جراحی در بیمارستان و با بیهوشی عمومی به منظور تنظیم فک بالا و پایین انجام می شود. این جراحی زمانی که براکت های ارتودنسی بر روی دندان ها قرار دارد انجام می شود. این کار کمک می کند که دندان ها در موقعیت خود حفظ شوند. 
بعد از انجام جراحی، فک تمایل دارد به وضعیت قبلی خود بازگردد. برای جلوگیری از این اتفاق باید بیمار تحت نظر پزشک بوده و همواره کنترل شود تا با انجام اقدامات لازم با این کشش عضلانی مقابله گردد. یکی از این اقدامات استفاده از دستگاه های ارتودنسی است که به منظور اعمال تغییرات جزئی در وضعیت دندان ها صورت می گیرد. 6 تا 9 ماه پس از جراحی ارتوگناتیک، به جای دستگاه ارتودنسی ثابت، از پلاک های متحرک داخل دهان بیمار استفاده می شود. 

دکتر مجید صالح
دکتر مجید صالح با بیش از 12 سال سابقه، یکی از بهترین پزشک ها و جراحان مطرح در زمینه جراحی فک و صورت و همچنین ناهنجاری های فک و عمل زیبایی بینی است. این پزشک معتبر در بهترین و بزرگترین مجموعه های درمانی و بیمارستان های تهران فعالیت می کند. 

+ نوشته شده در  دوشنبه 24 خرداد 1400ساعت 15:19  توسط دکتر مجید صالح  بازدید 300